Afbeelding
Foto: Pixabay

Aantal coronabesmettingen in Diemen opnieuw afgenomen

Algemeen

DIEMEN - In week 20 (van 17 mei tot en met 23 mei) zijn 33 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 19 werden 38 inwoners van Diemen positief getest.

In week 20 hebben 397 inwoners van Diemen zich laten testen op een GGD-testlocatie. In week 19 lieten 474 inwoners van Diemen zich testen.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD in Amsterdam zojuist heeft bekendgemaakt.

In week 18 werden 99 inwoners van Diemen positief getest.

De GGD in Amsterdam duidt de cijfers: “in week 20 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 20% vergeleken met de week daarvoor. In Uithoorn bleef het aantal meldingen min of meer gelijk en in de overige gemeenten nam het aantal meldingen af. Alle gemeenten bevonden zich op of boven het risiconiveau ‘Ernstig’. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen af in alle stadsdelen met uitzondering van Zuidoost waar het aantal meldingen gelijk bleef. Alle stadsdelen bevonden zich boven het risiconiveau ‘Ernstig’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 11% lager ten opzichte van de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag daalde naar 8%. In Aalsmeer werd afgelopen week een toename in testen waargenomen en in de overige gemeenten werd afgelopen week minder getest vergeleken met de week ervoor. In de gemeente Amsterdam werd in alle stadsdelen een afname in testen waargenomen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD.

Uit de krant