Afbeelding
Foto: Marquis Palmer

Wereldfestival gaat niet door

Algemeen

DIEMEN - Het Wereldfestival gaat voor het tweede jaar in successie niet door. Dit kleurrijke popfestival zou op zondag 4 juli plaatsvinden op het Van Markenplantsoen.

Stichting Roots and Wings is de organisator van het Wereldfestival, in samenwerking met Anthony Pinas. “Wij hoopten dat wij het Wereldfestival dit jaar weer zouden kunnen organiseren. Maar ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen gaat het niet lukken. Er is op dit moment nog teveel onzeker. Het organiseren van het Wereldfestival kost veel tijd. Het is niet mogelijk om het evenement binnen enkele weken te organiseren. Wij willen het publiek geen ‘uitgekleed’ festival aanbieden. Daarom hebben wij besloten om het Wereldfestival niet door te laten gaan”, aldus een woordvoerder van de organisatie.

Het Wereldfestival werd in 2017, 2018 en 2019 gehouden op het Van Markenplantsoen. “Wij kijken er naar uit om het Wereldfestival in 2022 weer te organiseren, zodat we weer mensen met elkaar kunnen verbinden door middel van muziek, lekker eten en gezelligheid. Wij maken er dan een uitgebreide editie van.”

Uit de krant