Afbeelding
Foto: RIVM

Aantal coronabesmettingen in Diemen toegenomen

Algemeen

DIEMEN - Er zijn in week 18 (van 3 tot en met 9 mei) 98 inwoners van Diemen positief gestetst op het coronavirus. In week 17 ging het nog om 78 inwoners van Diemen

In week 18 hebben zich iets minder inwoners van Diemen bij een GGD-testlocatie op corona laten testen dan de week ervoor: 720. In week 17 ging het om 744 inwoners van Diemen.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD in Amsterdam vandaag bekend heeft gemaakt.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers: “In week 18 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 17% vergeleken met de week daarvoor. In Aalsmeer nam het aantal meldingen af en in de overige gemeenten nam het aantal meldingen toe. Alle gemeenten bevonden zich boven het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’. Binnen Amsterdam bleef het aantal meldingen vrijwel gelijk in stadsdeel Zuidoost, nam het af in stadsdeel Nieuw-West en nam het toe in de overige stadsdelen. Stadsdelen Nieuw-West en Zuidoost bevonden zich boven het risiconiveau ‘Ernstig’, de overige stadsdelen bevonden zich op of boven het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 2% lager ten opzichte van de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag bleef met 11,1% vrijwel hetzelfde. In de gemeenten Amsterdam en Diemen werd afgelopen week vrijwel evenveel getest vergeleken met de week ervoor, in de overige gemeenten werd afgelopen week minder getest. In de gemeente Amsterdam werd in stadsdelen Centrum en Zuid een toename in testen waargenomen en werd een afname in testen gezien in de overige stadsdelen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD Amsterdam.

Uit de krant