Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

‘Blij met steun Greta Thunberg’

Algemeen

DIEMEN - Maaike Hillebrand uit Diemen is blij met de kritiek die de Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg heeft geuit op de mogelijke komst van een biomassacentrale bij Vattenfall in Diemen.

Hillebrand startte vorig jaar een petitie tegen de komst van de biomassacentrale. Meer dan 9.000 mensen ondertekenden de petitie; mensen uit Diemen en plaatsen in de regio, zoals Amsterdam, Weesp en Muiden. Thunberg schreef op Twitter dat “meer dan 200.000 ton houtpellets zullen elk jaar worden verbrand in de geplande energiecentrale van Vattenfall in het Nederlandse Diemen”. 

De Zweedse klimaatactivist geeft aan dat de komst van een biomassacentrale in is juist zal zorgen voor méér CO2-uitstoot, niet minder. Hillebrand: “Ik ben blij met de uitspraken van Greta Thunberg. Het is ook mooi dat Vattenfall in de media heeft moeten reageren en heeft aangegeven dat de biomassacentrale bij Vattenfall er niet komt als daarvoor geen draagvlak is. Er is geen draagvlak voor de bouw van de biomassacentrale in Diemen. Dat blijkt onder meer uit de reacties van ons gemeentebestuur, de landelijke politiek, van grote (milieu)organisaties, wetenschappers en de negatieve invloed van een biomassacentrale op onze gezondheid en de omgeving die steeds vaker is terug te zien in de pers en op televisie. Ik vind steeds meer dat de biomassacentrale van Vattenfall er niet zou moeten komen.” 

Uit de krant