Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Werkzaamheden bij spoor zullen tot geluidsoverlast leiden

Algemeen

DIEMEN - Pro Rail gaat de komend maanden werkzaamheden uitvoeren voor de aanleg van de spoorwegonderdoorgang aan Ouddiemerlaan. Dit leidt tot geluidsoverlast voor omwonenden. Dit schrijft Pro Rail in een bewonersbrief aan omwonenden.

Er worden van 17 mei tot en met 2 juli damwanden geplaatst. Aansluitend worden vanaf 21 juni de betonpalen geheid. Deze heiwerkzaamheden duren tot 13 juli. Het plaatsen van de damwanden en heiwerkzaamheden gebeuren op de locatie van de toekomstige spoorwegonderdoorgang. “Deze werkzaamheden veroorzaken vooral veel geluidsoverlast door het zogenaamde verticaal intrillen of heien van de damwanden en heipalen in de grond. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 07:00 en 19:00”, aldus Pro Rail.

Er rijden van vrijdag 25 juni (01:00 uur) tot en met maandag juni (05: 00 uur) geen treinen van en naar het station in het centrum van Diemen. Dit in verband met het aanbrengen van van de fundering van het huidige spoor.

De NS zet dan vervangend vervoer in. Reizigers kunnen gebruik maken van bussen die bij haltes op de tijdelijke weg bij de tijdelijke spoorwegovergang stoppen. Er komen bij deze haltes mobiele OV-checkpoints die het makkelijk maken voor reizigers om in- en uit te stappen. 

Voor actuele reisinformatie: www.ns.nl

Uit de krant