Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Gemeente geeft begeleiding en advies aan mensen die zijn getroffen door kinderopvangtoeslagaffaire

Algemeen

DIEMEN - Duizenden ouders in Nederland zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst biedt aan de gedupeerde ouders een financiële vergoeding. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan met de huur of woning, andere schulden of de opvoeding van de kinderen.

De gemeente Diemen wil de ouders die in de problemen zijn geraakt door de kinderopvangtoeslagaffaire helpen. De gemeente biedt  graag hulp in de vorm van praktische begeleiding of advies. Deze hulp komt bovenop de financiële vergoeding van de Belastingdienst. De gemeente raadt mensen die mogelijk gedupeerd zijn, maar zich nog niet hebben gemeld bij de Belastingdienst aan dit zo snel mogelijk te doen via services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/ of telefonisch: 0800 - 2 358 358 (gratis). Bij dit serviceteam kunnen zij ook terecht als ze vragen hebben over de financiële vergoeding.

Extra hulp

Inwoners van Diemen die extra hulp van de gemeente wensen, kunnen telefonisch contact opnemen met welzijnsinstelling MaDiDiemen via de Brede HOED. Dat kan ook als zij zich nog niet bij de Belastingdienst hebben gemeld. Zij kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.00 uur bellen naar de Brede HOED, telefoon: (020) 31 44 700. Zij kunnen dan vragen naar de contactpersoon voor de Toeslagenaffaire. Zij kunnen ook een e-mail sturen naar MaDiTeamDiemen@bagroep.nl. Meer informatie: diemen.nl (zoekwoord kinderopvangtoeslag).

Uit de krant