Afbeelding

Huis van de Buurt ‘t Kruidvat start met fietscursus

Algemeen

DIEMEN - Het Huis van de Buurt ’t Kruitvat in Diemen start binnenkort met een fietscursus.

De cursus begint op 14 mei en duurt tot half juli. De cursus bestaat uit acht lessen die op vrijdagochtenden van 10.30 tot 11.30 uur worden gegeven op het plein voor Huis van de Buurt ‘t Kruidvat. De ervaren fietsdocenten Rasa Kingma en Wybe Koopmans geven de cursus. De kosten bedragen: € 15,- voor 8 lessen.

De lessen bestaan uit drie onderdelen: balans (balans houden, leren fietsen en leren remmen), fietsvaardigheden (onder andere hand uitsteken en achterom kijken) en praktijklessen (onder begeleiding fietsen op de openbare weg, met name het leren van de voorrangsregels). De lessen worden gegeven aan de groep: dit zijn alle deelnemers die zich opgeven. Maar de docenten stemmen hun opdrachten af op het niveau van de individuele deelnemer.

Het Huis van de Buurt ’t Kruitvat heeft lesfietsen beschikbaar. Maar als het mogelijk is mag een deelnemer zijn of haar eigen fiets meenemen. De docenten kunnen advies geven over de juiste afstelling van de fiets. Als een deelnemer overweegt een fiets aan te schaffen, kunnen de docenten advies geven.

De deelnemers die de praktijklessen volgen zijn verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) te hebben. De docenten kunnen vragen de polis te tonen. De reden hiervan is dat onervaren fietsers onbedoeld schade kunnen toebrengen aan andere verkeersdeelnemers of aan voertuigen. Een simpele schade kan al tot honderden euro’s oplopen. Een WA-verzekering dekt deze schade. De deelnemers dienen uiteraard een ziektekostenverzekering te hebben Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen aan d.hendriks@welzijndiemen.nl of te bellen met nummer 06-50716404.

Uit de krant