Afbeelding

Burgemeester Erik Boog legt belofte af voor herbenoeming

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog heeft vandaag in het provinciehuis in Haarlem de belofte afgelegd voor zijn herbenoeming. De verklaring en belofte werden afgenomen door Commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Hiermee is burgemeester Erik Boog voor zes jaar herbenoemd.

Op 30 november 2020 droeg de gemeenteraad van Diemen de burgemeester voor een nieuwe ambtsperiode voor. Na advies van de Commissaris van de Koning heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) positief besloten over de aanbeveling van de gemeenteraad. Met het afleggen van de belofte is de herbenoeming nu ook formeel een feit.

Burgemeester Erik Boog is vereerd dat hij ook in een nieuwe ambtstermijn de inwoners van Diemen weer mag dienen, laat hij op social media weten. Boog: “Het is mij een eer en een genoegen om door te mogen gaan als burgemeester van Diemen. Ik voel mij hier erg thuis. De afgelopen jaren zijn voorbijgevlogen. Tegelijkertijd blijft er nog veel werk te verzetten. De coronacrisis zal nog lange tijd impact hebben op de Diemense gemeenschap. Daarnaast kent de groei van onze gemeente veel uitdagingen en de bestrijding van criminaliteit zal een belangrijk speerpunt blijven. Ik ga met veel enthousiasme door met mijn dankbare werk en ik blijf graag een burgemeester voor alle inwoners van Diemen.”

Uit de krant