De heer Van der Meer.
De heer Van der Meer. Foto: Gerrit Alink

Vijf Koninklijke onderscheidingen in Diemen

Algemeen

DIEMEN - Dit jaar kregen vijf inwoners van Diemen een Koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse lintjesregen voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. 

Burgemeester Erik Boog overhandigde op maandag 26 april de versierselen die horen bij het lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau aan dhr. G.H.J. (Gerard) Bromet, dhr. C.F.C.A.M. (Kees) de Haan, dhr. J.J. (Jos) Veldt, mevr. L.M. (Loeke) Verhallen-van Agthoven en dhr.H.J. (Henk) van der Meer. Dat gebeurde niet zoals gebruikelijk op een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis, maar vanwege de coronabeperkingen op diverse locaties in de buitenlucht in Diemen. Zo ging de burgemeester bij een aantal gedecoreerde inwoners langs het huisadres.

De Diemense inwoners die werden onderscheiden zijn:

De heer G.H.J. (Gerard) Bromet werd onderscheiden vanwege zijn jarenlange verdiensten als scheidsrechter en als lid van de scheidsrechterscommissie en de Commissie Onderzoek bij de Amsterdamsche Voetbalbond. Daarnaast was hij een aantal jaren als vrijwilliger gastheer voor toeristen bij het welkomteam van IAmsterdam. De afgelopen tien jaar werkte hij ook belangeloos bij het Joods Historisch Museum en het Verzetsmuseum. Bij dat laatste museum is hij tot op de dag van vandaag actief.

De heer C.F.C.A.M. (Kees) de Haan kreeg zijn onderscheiding vanwege zijn vrijwilligerswerk voor de Parochie HH Martelaren van Gorcum. Hij is daar sinds 1975 actief als drijvende kracht van de bouwcommissie en de Stichting Beheer Hofkerk. In die hoedanigheid begeleidde en coördineerde hij vele restauraties en bouwprojecten van de Hofkerk in Amsterdam. Verder is hij al ruim 45 jaar actief als collectant voor de kerk en sinds de jaren negentig ook als penningmeester van het koor Jubilemus Domino.

De heer J.J. (Jos) Veldt werd benoemd tot lid van de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor handbalvereniging SV Zeeburg. Hij is daar al zo’n veertig jaar actief als scheidsrechter en zorgde ook voor de opleiding van nieuwe scheidsrechters. Ook als trainer/coach van vele jeugdteams en van een enkel seniorenteam heeft hij veel bijgedragen aan de club.

Mevrouw L.M. (Loeke) Verhallen-van Agthoven is actief als vrijwilliger bij Cordaan en heeft in de afgelopen 30 jaar in de woonzorgcentra De Diem en Berkenstede allerlei activiteiten, optredens en evenementen ondersteund. Dat doet ze ondanks haar leeftijd nu nog steeds. Eerder heeft ze ook bij Diemen voor elkaar (voorheen Wonen Plus) haar steentje bijgedragen aan het begeleiden en bezoeken van de abonnees. Deze onbaatzuchtige maatschappelijke bijdrage was aanleiding om haar de Koninklijke onderscheiding toe te kennen.

Vanwege zijn verdiensten voor de R.K. Kerk Sint Petrus’ Bandenkerk werd de heer H.J. (Henk) van der Meer tot lid van de Orde van Oranje-Nassau benoemd. Hij onderhoudt samen met andere vrijwilligers al dertig jaar het kerkhof van de kerk en ook de kerk zelf. Daarnaast maakt hij zich verdienstelijk als voorzitter van het Allegria Koor en organiseert hij activiteiten voor het Hagunnankoor. Ook als mantelzorger heeft hij een mooie rol kunnen spelen.

De heer Veldt.
Mevrouw Verhallen-van Agthoven.
De heer Bromet.
De heer De Haan.
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief