Afbeelding

Tip Top Tuinen Weekend op 1 en 2 mei

Algemeen

DIEMEN - Vrijwilligers in Diemen knappen in één weekend zoveel mogelijk tuinen op. Op 1 en 2 mei mobiliseert Diemenvoorelkaar zoveel mogelijk vrijwilligers om tuinen op te knappen van mensen die dit zelf niet meer zo makkelijk kunnen.

Ouderen en mensen die door een beperking, een chronische ziekte of om een andere reden niet meer goed zelf hun tuin kunnen bijhouden, worden uitgenodigd om hun hulpvraag op het online platform Diemenvoorelkaar.nl te plaatsen of, als dat niet mogelijk is, te bellen naar het team van Diemenvoorelkaar. Het team zorgt er dan voor dat er een oproepje geplaatst wordt. 

Diemenvoorelkaar.nl is een platform dat vrijwilligers koppelt aan mensen en organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. Elk jaar worden er in de lente veel verzoekjes geplaatst om hulp bij het opknappen van de tuin. Heggen snoeien, grasmaaien en het lenteklaar maken van de tuin zijn daar bij favoriet. Daarom is er dit jaar voor gekozen om extra aandacht te besteden aan deze hulpvragen en zoveel mogelijk mensen op te roepen om te helpen bij een tuinklus. Tip Top Tuinen Weekend is coronaproof voor vrijwilligers: de activiteiten vinden in de buitenlucht plaats en de 1,5 meter afstand kan goed gehandhaafd worden. 

Mensen die hun tuin willen laten opknappen of willen helpen om een tuin op te knappen kunnen zich aanmelden: https:/www.diemenvoorelkaar.nl/tiptoptuinenweekend of bellen met nummer 020-3144700.

Uit de krant