Afbeelding
Foto: RIVM

Stijging van aantal coronabesmettingen in Diemen

Algemeen

DIEMEN - In week 15 (van 12 tot en met 18 april) zijn 46 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 14 waren dit er nog 41.

Er hebben zich in week 15 minder inwoners van Diemen laten testen dan in de week ervoor. In week 15 ging het om 646 inwoners, in week 14 om 708 inwoners.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam zojuist heeft bekendgemaakt.

De GGD Amsterdam over de cijfers: “In week 15 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 11% vergeleken met de week daarvoor. In Ouder-Amstel en Aalsmeer nam het aantal meldingen af, in de overige gemeenten nam het aantal meldingen toe. De gemeenten Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen en Amsterdam bevonden zich op of boven het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’, de overige gemeenten bevonden zich boven het risiconiveau ‘Ernstig’. Binnen Amsterdam bleef het aantal meldingen gelijk in stadsdelen Centrum en Nieuw-West. In de overige stadsdelen nam het aantal meldingen toe. Stadsdelen Noord, Nieuw-West, West en Zuidoost bevonden zich op of boven het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’, de overige stadsdelen bevonden zich boven het risiconiveau ‘Ernstig’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen is met 3% afgenomen ten opzichte van de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag is gestegen naar 9,6%. In Uithoorn werd afgelopen week een toename in testen waargenomen, in de overige gemeenten werd afgelopen week minder getest vergeleken met de week ervoor. In de gemeente Amsterdam werd in stadsdelen Zuid en Noord een toename in testen waargenomen, in de overige stadsdelen werd een afname in testen gezien. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD Amsterdam.

Uit de krant