Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

GroenLinks dient motie in over aansluiting bij Alliantie Kinderarmoede

Algemeen

DIEMEN - De fractie van GroenLinks dient tijdens de besluitvormende raadsvergadering van 22 april een motie waarin de partij aan het college van B en W vraagt om zich aan te sluiten bij de Alliantie Kinderarmoede.

De Alliantie Kinderarmoede is een netwerk van meer dan 250 publieke en private partijen dat een einde wil maken aan kinderarmoede in Nederland.

GroenLinks geeft aan dat er in Nederland circa 264.000 kinderen opgroeien in armoede. Dit is 1 op de 11 kinderen. “Kinderen en jongeren die in armoede opgroeien lopen vaker een leerachterstand op, scoren vaak lager dan gemiddelde schoolresultaten en hebben vaker mindergoed betaalde banen. Zij verlaten vaker voortijdig hun school, zijn minder vaak lid zijn van een sportvereniging en lopen meer risico op een slechte gezondheid”, aldus de fractie van GroenLinks.

GroenLinks wil dat Diemen zich aansluit bij de Alliantie Kinderarmoede en gebruik gaat maken van de daar aanwezige kennis en het netwerk.

“De Alliantie Kinderarmoede is een krachtig middel om kinderarmoede tegen te gaan. De gemeente Diemen kan inspiratie opdoen en kennis delen zich aan te sluiten bij het netwerk Alliantie Kinderarmoede”, aldus GroenLinks.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief