Afbeelding

Werk nieuwe spoorondergang start vrijdag 23 april

Algemeen

DIEMEN ProRail legt in het weekeinde van 23 april (01.00 uur tot en met maandag 26 april 05.00 uur) een tijdelijke spoorwegovergang aan bij het NS-station in het centrum van Diemen aan. Die spoorwegovergang is nodig omdat de huidige spoorwegovergang wordt vervangen door een tunnel. 

In het weekend van 23 tot en met 26 april kan verkeer nog gebruikmaken van de huidige spoorwegovergang op de Ouddiemerlaan en het deel van de Ouddiemerlaan aan beide kanten van de spoorwegovergang. Na dat weekeinde gaat de spoorwegovergang voor een periode van twee jaar dicht. Dan wordt ook de tijdelijke weg in gebruik genomen. De tijdelijke weg begint op de Martin Luther Kinglaan en loopt via een tijdelijke spoorwegovergang naar de Harmonielaan en vervolgens naar de Ouddiemerlaan aan de noordkant van het spoor. Voor de tijdelijke weg gaat een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur gelden.

Geen treinen

Als gevolg hiervan rijden er in het weekend van vrijdag 23 april 01:00 uur tot en met maandag 26 april 05:00 uur rijden er geen treinen van en naar station Diemen. De reden is dat in dit weekend een tijdelijke spooroverweg in gebruik wordt genomen, direct naast de huidige spooroverweg. De werkzaamheden vinden dag en nacht plaats. Vanaf 26 april wordt gestart met de werkzaamheden voor de realisatie van de spooronderdoorgang. Dat gaat om het bouwrijp maken van de Ouddiemerlaan, onder andere het verwijderen van asfalt en aanpassing aan het riool. 

Vervangend vervoer

De NS gaat dit weekend vervangend vervoer inzetten voor reizigers. Reizigers kunnen gebruik maken van bussen vanaf de huidige bushaltes. De tijdelijke spooroverweg gaat open op zondagavond 25 april. Aan beide zijde van deze weg, die de naam Tijdelijke Ouddiemerlaan krijgt, komen bushaltes. De huidige bushaltes op de Oudiemerlaan gaan buiten dienst.
Er komen bij deze haltes mobiele OV-checkpoints die het makkelijk maken voor reizigers om in- en uit te stappen. Zoekt u actuele reisinformatie? Kijk dan op: www.ns.nl

Uit de krant