Afbeelding
Foto: Pixabay

VVD voor handhaven 600 meter afstandsnorm voor windmolens

Algemeen

DIEMEN De afstandsnorm van windmolens tot woningen dient tenminste 600 meter te blijven en moet afhankelijk van onderzoeksresultaten in de toekomst mogelijk nog worden verhoogd. 

Dit laat de VVD-fractie weten naar aanleiding van de discussie over de afstand van windmolens tot woonwijken. Voor de VVD staan de gezondheid en het welzijn van de Diemense inwoners op de eerste plaats, vandaar de minimale 600 meter.
“Daar waar het provinciebestuur van Noord-Holland de afstandsnorm voor windmolens en woningen wil verkleinen, is de Diemense VVD daar tegen. De afstandsnorm dient tenminste 600 meter te blijven en moet afhankelijk van onderzoeksresultaten in de toekomst mogelijk nog worden verhoogd”, laat de VVD weten. “In het programma van de VVD staat niet voor niets dat we kiezen voor windmolens op zee zijn en alleen bij voldoende lokaal draagvlak op land.”

Volgens de VVD is de afgelopen maanden namelijk pijnlijk duidelijk geworden dat in onder omwonenden in Amsterdam en in buurgemeenten het draagvlak volledig ontbreekt. “Niet voor de energietransitie, maar wel voor de plaatsing van windturbines dicht op woningen met alle negatieve effecten van dien. De bezwaren en zorgen van vele bewoners zijn constant en overal; tv, radio, kranten, meetings, expertsessies, raadsvergaderingen met honderden insprekers en ga zo maar.” 

In dit dossier trekt de VVD in Diemen op met de Amsterdamse VVD.

Uit de krant