Afbeelding
Foto:

Parkeerbeleid blijft zoals het is

Algemeen

DIEMEN Het ontwerp parkeerbeleidsnota 2021 is vrijgegeven voor inspraak. Het uitgangspunt van het huidige Diemens parkeerbeleid blijft ongewijzigd. De drie vormen van parkeerregulering worden niet aangepast. Wel zet het bestuur meer in op duurzame mobiliteit. Ook wordt voorgesteld ontheffingen voor de blauwe zone alleen nog geldig te laten zijn in de wijk waar men woont. Het nieuwe parkeerbeleid moet straks gelden voor de komende vijf jaar. 

Vanwege de coronamaatregelen wordt geen inloopavond georganiseerd. In de plaats daarvan organiseert de gemeente een telefonisch spreekuur voor bewoners die vragen hebben over de Ontwerp parkeerbeleidsnota. Bewoners kunnen zich hiervoor van tevoren aanmelden via parkeren@diemen.nl o.v.v. Toelichting parkeerbeleidsplan.  Het spreekuur is overigens alleen bestemd voor algemene vragen en niet voor het indienen van een zienswijze.  De parkeerbeleidsnota is online te raadplegen op de gemeentelijke website. Ook liggen de stukken ter inzage in het gemeentehuis tussen 9 april en 21 mei 2021. 

Het spreekuur vindt plaats op:
Dinsdag 13 april van 16.00- 17.00 uur
Vrijdag 23 april van 13.00 tot 14.00 uur
Woensdag 12 mei tussen 15.00 en 16.00 uur

Parkeer enquête en gesprekken
Het huidige parkeerbeleid van Diemen is van 2010. In die periode zijn drie vormen van parkeerregulering ingevoerd: betaald parkeren, blauwe zone en vergunningen parkeren. Inmiddels is door alle ontwikkelingen zoals het elektrisch rijden, duurzaamheidsambities, parkeerdruk en andere zaken de noodzaak het parkeerbeleid te actualiseren. Voor het actualiseren van het parkeerbeleid is onder andere een enquête uitgevoerd onder inwoners en bedrijven. Ook heeft de gemeente allerlei gesprekken gevoerd met diverse belanghebbenden. De uitkomsten van zowel de enquête als ook de gesprekken zijn verwerkt in het parkeerbeleid, maar hebben niet geleid tot grote veranderingen.
Verwacht wordt dat de parkeerbeleidsnota in september van 2021 besproken kan worden in de gemeenteraad.

Uit de krant