Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Diemen draait kraan ondermijnende criminaliteit verder dicht

Algemeen

DIEMEN De gemeente Diemen intensiveert de komende twee jaar de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Erik Boog wil de ‘kraan van ondermijnende criminaliteit verder dichtdraaien’. Dat is ook het motto van het plan van aanpak dat het college van B&W van Diemen heeft vastgesteld.

In Diemen is de afgelopen jaren al een goede basis gelegd voor een stevige aanpak van ondermijning. De gemeente en de veiligheidspartners willen zoveel mogelijk tegengaan dat de criminele onderwereld zich vermengt met de bovenwereld. De komende jaren wordt deze aanpak verbreed en komt er meer nadruk op preventie, informatiedeling en regionale samenwerking.

In Diemen gaat het vooral om misbruik door criminelen van woningen, bedrijfspanden en opslagruimten. Daarnaast gaat het om criminele activiteiten in de autobranche, de horeca en bijvoorbeeld de import en export van goederen. Activiteiten in de bovenwereld raken verweven met zaken als drugscriminaliteit, mensenhandel en het witwassen van zwart geld. De gemeente zet bij de bestrijding de komende jaren in op drie pijlers: het voorkomen van ondermijning, het vroegtijdig signaleren van criminele activiteiten en het effectief aanpakken van criminelen en hun ontwrichtende praktijken.

In het DiemerNieuws dat deze week verschijnt, staat meer over de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

Uit de krant