Dax van de Velden voor Gym020.
Dax van de Velden voor Gym020.

Dax van de Velden hoopt dat sportscholen spoedig open mogen

Algemeen

DIEMEN - De sportscholen behoren tot de branches die hard zijn getroffen door de coronamaatregelen. Dax van de Velden, eigenaar van Gym020, vertelt over de stand van zaken.

Dax van de Velden startte in januari 2017 met zijn eigen sportschool Gym020. De sportschool was aanvankelijk gevestigd aan de Stammerdijk 1D. In augustus 2019 begon hij in de Burgemeester de Kievietstraat 124-A een tweede vestiging. Gym020 is inmiddels alleen nog in de Burgemeester de Kievietstraat gevestigd.

Dax van de Velden was tevreden over de ontwikkeling die zijn sportschool in de eerste jaren had doorgemaakt. Steeds meer mensen kwamen bij Gym020 voor personal training (tot vier personen) en groepstrainingen: WOD (Work-out of the Day), boksen en yoga. In het voorjaar van 2020 kregen de sportscholen te maken met de coronamaatregelen. Er volgde een periode waarin sportscholen gesloten waren of met beperkingen deels open mochten.

Dax: “Toen de coronamaatregelen vorig jaar ingingen, heb ik daar op proberen in te spelen door de leden work-outs toe te sturen met uitleg via persoonlijke filmpjes. Zij konden thuis hun programma afwerken en daardoor fit blijven. Ook zijn we gestart met yogalessen via Zoom. Die yogalessen worden nog steeds via Zoom gegeven.”

De aankondiging van de strenge lockdown halverwege december 2020 had grote gevolgen voor de sportscholen, die weer volledig dicht moesten. Sinds enige tijd is de situatie weer veranderd en mogen sportscholen buiten lesgeven aan een maximum aantal personen. “Ik geef nu op het terrein voor Gym020 training. Het gaat om personal trainingen en trainingen aan groepen van maximaal vier personen. Uiteraard ben ik blij dat er nu weer iets meer mogelijk is dan tijdens de strenge lockdown, maar het is wat inkomsten betreft een druppel op de gloeiende plaat.”

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant