Afbeelding
Foto: RIVM

Aantal coronabesmettingen in Diemen toegenomen

Algemeen

DIEMEN - Het aantal inwoners van Diemen dat in week 13 (van 29 maart tot en met 4 april) positief op corona is getest is in vergelijking met week 12 toegenomen. In week 13 werden 65 inwoners van Diemen positief getest. In week 12 waren dat er 46. Er hebben zich in week 13 minder mensen in Diemen laten testen dan in de week ervoor. In week 13 803 en in week 12 875. 

Het aantal positieve besmettingen in de regio Amsterdam-Amstelland is afgenomen. Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam zojuist heeft bekendgemaakt.

De GGD Amsterdam geeft een toelichting: “In week 13 (29 maart t/m 4 april) is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 4% vergeleken met de week daarvoor. In Amsterdam en Uithoorn nam het aantal meldingen af, in Amstelveen en Ouder-Amstel bleef het aantal meldingen vrijwel gelijk en in Aalsmeer en Diemen nam het aantal meldingen toe. De gemeenten Aalsmeer en Uithoorn bevonden zich boven het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’, de overige gemeenten bevonden zich op of boven het risiconiveau ‘Ernstig’. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen toe in stadsdeel Oost, bleef het aantal meldingen vrijwel gelijk in Zuidoost en in de overige stadsdelen nam het aantal meldingen af. Stadsdelen West en Nieuw-West bevonden zich op of boven het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’, de overige stadsdelen bevonden zich boven het risiconiveau ‘Ernstig’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen is met 7% afgenomen ten opzichte van de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag is met 7,5% vrijwel gelijk gebleven. In Amstelveen werd afgelopen week een toename in testen waargenomen (onder andere door inzet testbus), in de overige gemeenten werd afgelopen week minder getest vergeleken met de week ervoor. In de gemeente Amsterdam werd in stadsdeel West vrijwel evenveel getest als de week ervoor, in de overige stadsdelen werd een afname in testen waargenomen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD Amsterdam.

Uit de krant