Afbeelding
Foto: Roest

Groenteboer Arie Pijl

Algemeen

DIEMEN - Het is het verhaal van de klassieke groenteboer. Niet alleen een zaak, maar ook een paar wijken. In 1948 nam Arie Pijl de zaak aan de Ouderkerkerlaan over toen zijn vader Tijmen overleed. Arie vond het vak fantastisch, maar hij was een beetje bang voor paarden. Dat was natuurlijk niet handig als je met paard en wagen drie keer in de week de wijken in moest. 

Groeten uit Diemen

Hij was opgelucht toen hij in 1948 zijn rijbewijs haalde en het paard kon verwisselen voor een Fordje. Weliswaar een oudje, maar zo groot was de keus in die tijd ook weer niet. Ondanks een grote concurrentie – Alleen al de Ouderkerkerlaan telde vier groenteboeren - kon Arie al snel een mooie bestelwagen, een Gutbrod 1 tonner, aanschaffen. 

Twintig jaar, tot 1969, was Arie op de weg. Toen in 1965 het inwonertal in tien jaar tijd bijna verdubbeld was, aarzelde Arie even toen hij de kans kreeg om de zaak van de Ouderkerkerlaan te verruilen voor een gloednieuw pand in de Arent Krijtsstraat. Hij wilde toen het risico niet nemen, maar een paar jaar later verkaste Arie toch naar het nieuwe winkelcentrum aan het Claas van Maarssenplein.

Uit de krant