Afbeelding

Gemeente start met aanbesteding herinrichting Sportpark De Diemen

Algemeen

DIEMEN - De gemeente start binnenkort met de aanbesteding voor de werkzaamheden voor de herinrichting van Sportpark De Diemen. De gemeente verwacht dat het werk aan het begin van de zomer kan beginnen. Het streven is om de herinrichting aan het einde van de zomer 2021 gereed te hebben. Dan kunnen de sporters gebruikmaken van de nieuwe faciliteiten op een mooi, groen sportpark aan de rand van Plantage de Sniep.

Door de herinrichting van het sportpark komt er ruimte voor twee volwaardige hockeyvelden voor Hockeyclub Diemen, een veld voor handbalvereniging SV Zeeburg , SV Diemen krijgt er een half kunstgras voetbalveld bij en er komt een beachveld dat geschikt is voor diverse sporten. Op termijn kunnen zo circa 800 meer sporters op het sportpark terecht.

Het college van B en W heeft op 2 maart het definitief ontwerp vastgesteld. Hierin is nog een aantal aanpassingen gedaan op basis van wensen en opmerkingen van de verenigingen en omwonenden naar aanleiding van het voorlopig ontwerp. Zo komt er nog meer groen op het sportpark, komt het nieuwe bruggetje op een andere plek, is er meer ruimte gemaakt voor fietsparkeren en wordt voor de besproeiing van het waterveld voor de hockeyvereniging regenwater gebruikt. 

Het gevolg van de herinrichting is dat honk- en softbalvereniging TIW-Survivors naar Amsterdam moet verhuizen.

De gemeente heeft omwonenden via een bewobersbrief geïnformeerd over voorbereidende werkzaa,heden die binnenkort van start gaan. “Medio december 2020 is de woekerplant Japanse duizendknoop aan de zuidrand van het sportpark verwijderd. Op dit moment wordt de woekerplant ook aan de overkant van de sloot op het terrein van Pantar verwijderd. Aankomende week wordt er gestart met voorbereidende werkzaamheden om de herinrichting mogelijk te maken. Zo worden onder andere bomen gekapt en voorbelasting aangelegd”, aldus de bewonersbrief.

Planning 

De aanbesteding gaat binnenkort van start. 

Het definitief ontwerp kan worden bekeken op https://www.diemen.nl/Onderwerpen/Werk_in_voorbereiding/Herinrichting_Sportpark_de_Diemen

Uit de krant