Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Gemeente organiseert prijsvraag: ‘Mijn Diemen van morgen’

Algemeen

DIEMEN - De gemeente Diemen organiseert een prijsvraag onder het motto: ‘Mijn Diemen van morgen’.

Hoe zien we de toekomst van Diemen? Hoe verandert de gemeente de komende twintig jaar en wat betekent dit voor onze omgeving? Het gaat dan om wonen en voorzieningen in de wijk, om bereikbaarheid, duurzaamheid, veiligheid, gezond leven, werken en ondernemen in Diemen. 

Het antwoord op deze en andere vraagstukken wordt verwerkt in de Omgevingsvisie van Diemen. De Omgevingsvisie moet voor alle Diemenaren zijn. Daarom organiseert de gemeente Diemen een wedstrijd onder het motto ‘Mijn Diemen van Morgen’. Diemenaren worden daarin uitgedaagd om op creatieve wijze te laten zien wat hun toekomstbeeld is van Diemen in 2040. De mooiste inzendingen worden verwerkt in de Diemense Omgevingsvisie die eind van dit jaar gereed moet zijn. Ook zijn er mooie prijzen te winnen.

Informatie over de prijsvraag is te vinden op de website: www.diemen.nl/omgevingsvisie

Op weg naar de Omgevingsvisie 

Op weg naar de Omgevingsvisie van Diemen 2040 heeft de gemeente al een aantal stappen gezet: zo heeft de gemeente in mei 2020 een online onderzoek gehouden onder inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners. Via een vragenlijst kon iedereen zijn mening geven over de toekomst van Diemen. In november 2020 is op basis van de uitkomsten van het onderzoek en diverse gesprekken de Omgevingsagenda vastgesteld door de gemeenteraad. Dat is een document waarin de belangrijkste trends en ontwikkelingen, ambities, kansen en opgaven voor de toekomst van de fysieke leefomgeving in Diemen worden gepresenteerd. In de Omgevingsagenda komen vier mogelijke denkrichtingen voor de toekomst van Diemen terug: Diemen als Dorp, Groei en Verstedelijking, Diemen Groen en Gezond en Diemen als Duurzame Koploper. Dit jaar gaat de gemeente aan de slag met het uitwerken van deze denkrichtingen.

Het is de bedoeling dat de Omgevingsvisie in 2021 aan de gemeenteraad wordt aangeboden. Belangstellenden die willen meedenken over de Omgevingsvisie, kunnen ook kijken op https://www.diemen.nl/omgevingsvisie/Meedenken_en_doen/Prijsvraag/Prijsvraag

Uit de krant