Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Rechtbank wijst verzoek TIW-Survivors af, club moet vertrekken uit Diemen

Algemeen

DIEMEN - De Rechtbank van Amsterdam heeft het verzoek van TIW-Survivors om het huurcontract op Sportpark De Diemen te mogen verlengen niet gehonoreerd.

Dit betekent dat de honk- en softbalclub uit Diemen moet vertrekken. Op de plek van de accommodatie van TIW-Survivors op Sportpark De Diemen komen twee hockeyvelden voor Hockeyclub Diemen, een extra voetbalveld voor sv Diemen, een handbalveld voor sv Zeeburg en een beachveld.

Honk- en softbalvereniging TIW-Survivors had een verzoekschrift ingediend bij de rechtbank van Amsterdam voor verlenging van het huurcontract met de gemeente Diemen.

Het bestuur van TIW-Survivors is teleurgesteld: “Dit is heel jammer. Als bestuur zullen we ons beraden op wat de mogelijkheden zijn, zo kort voor de start van het honk- en softbalseizoen. We zullen met de leden overleggen. Het verhaal van TIW-Survivors is zeker niet over, maar een gezond vervolg vergt een ontzettend grote inspanning, moeilijke keuzes, zonder enige garantie op succes. Wij willen ons blijven inzetten zodat iedereen met een honk- softbalhart in de regio plezier kan beleven aan onze sport”, aldus een reactie van TIW-Survivors op haar Facebookpagina.

Een woordvoerder van de gemeente geeft de volgende reactie. “We zijn tevreden met deze uitspraak en zijn vooral blij voor de vele hockeyers, voetballers en handballers in Diemen die we nu (extra) sportgelegenheid kunnen gaan bieden door het sportpark anders in te richten. Tegelijkertijd beseffen wij dat het voor TIW-Survivors een bittere pil is dat de rechtbank nu heeft bevestigd dat zij moeten vertrekken. De gemeente heeft zich de afgelopen periode echter stevig ingespannen om ervoor te zorgen dat de Diemense honkballers hun sport kunnen blijven beoefenen en dit kan straks op Sportpark Middenmeer in Amsterdam.”

“We willen op korte termijn met TIW-Survivors in gesprek gaan over hun vertrek. Ondertussen gaat de gemeente aan de slag om het sportpark opnieuw in te richten en klaar te maken voor de hockeyers, voetballers en handballers die er zullen gaan spelen”.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief