Afbeelding
Foto: Gerrit Alink

Eerste paal geslagen voor nieuwe sporthal

Algemeen

DIEMEN - Vandaag sloeg wethouder Jeroen Klaasse van Sport de (symbolische) eerste paal voor de nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan. 

De nieuwe sporthal wordt gebouwd naast de bestaande sporthal, die gerenoveerd zal worden. Tussen beide sporthallen komt een nieuwe kantine. Zo ontstaat een modern, duurzaam sportcomplex met veel mogelijkheden voor indoor sporters. Wind Design & Build bouwt het nieuwe sportcomplex naar ontwerp van architect Sjoerd Betten. Sportverenigingen die veel gebruik maken van de sporthal waren nauw betrokken bij het ontwerp. Ook de omgeving van de sporthal wordt opnieuw ingericht.

“We willen als gemeente graag zoveel mogelijk inwoners de gelegenheid bieden om te sporten. Diemen groeit en dat betekent dat we ook onze sportfaciliteiten moeten uitbreiden. Ik ben dan ook erg blij dat we nu zijn begonnen met de bouw van deze nieuwe sporthal”, aldus wethouder Jeroen Klaasse. 

Klaar voor de toekomst

De twee sportzalen bieden niet alleen veel extra mogelijkheden voor binnensporten, maar worden ook duurzaam gebouwd en verbouwd. Door transparante gevels en de entreefunctie aan het parkeerterrein verbetert de sociale veiligheid in het gebied. 

Wethouder Klaasse: “De moderne, duurzame nieuwe sporthal en de compleet gerenoveerde en verduurzaamde bestaande sporthal vormen straks een schitterend sportcomplex waar veel Diemense sporters nog tientallen jaren plezier van hebben.”

De nieuwe sporthal is naar verwachting eind 2021 gereed, de oplevering van de renovatie van de bestaande sporthal is medio 2022 gepland. Gedurende de bouw en renovatie blijft er altijd één sporthal beschikbaar voor gebruik. 

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief