Afbeelding

De Meeuwen hervat sportactiviteiten en zwemlessen

Algemeen

DIEMEN - Zwemvereniging De Meeuwen Diemen heeft de sportactiviteiten hervat. Sinds 8 maart wordt er twee keer per week buiten gesport: op maandag en donderdag (landtraining). Vanaf vandaag (13 maart) trainen de waterpoloploegen, de wedstrijdzwemmers en de synchroonzwemmers elke zaterdag in het De Mirandabad in Amsterdam. Het De Mirandabad beschikt over een 50-meter buitenbad.

Voorzitter Dennis Hooijberg: “Sinds het begin van de tweede lockdown is het zwembad in Diemen gesloten en kunnen onze ploegen niet binnen trainen. Gelukkig kunnen we nu weer buiten trainen. Zodra het kan gaan we weer binnen zwemmen, maar voor nu is dit de enige mogelijkheid om sporten aan te bieden. Voor de jeugd van het sterrenplan proberen we ook een oplossing te zoeken in het zwembad. We hopen dit zo snel mogelijk duidelijk te hebben. De landtraining hebben wij opgestart in samenwerking met SMC Holland Park. Joshua Helsloot helpt ons met de professionele aanpak van de trainingen.”

“Wij starten op 16 maart weer met de zwemlessen. Bij veel zwemlesaanbieders is de wachtlijst flink opgelopen Ook wij moeten flink aan de slag met de achterstanden van de huidige leerlingen, maar hebben een korte wachtlijst. Zo kunnen er meteen vijf kinderen beginnen met zwemlessen voor het diploma A en is er ruimte voor zijinstroom voor de diploma’s B en C. We hebben met het personeel van het zwembad in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran afgesproken dat zij de mensen die op de wachtlijst staan ook wijzen op de mogelijkheid om te starten bij De Meeuwen. De zwemlessen worden gegeven op woensdagavond”, aldus Hooijberg.

Voor meer informatie over zwemvereniging De Meeuwen: www.demeeuwen.nl. Daar kunnen belangstellenden ook een proefles aanvragen voor elementair zwemmen, het sterrenplan, synchroonzwemmen, waterpolo en wedstrijdzwemmen.

Uit de krant