Een stembureau tijdens eerdere verkiezingen.
Een stembureau tijdens eerdere verkiezingen.

Drie stembureaus zijn ook op maandag en dinsdag al open voor risicogroepen

Algemeen

DIEMEN - De verkiezingen voor de Tweede Kamer vinden op woensdag 17 maart plaats. De coronamaatregelen hebben uiteraard invloed op de verkiezingen.

De verkiezingen voor de Tweede Kamer vinden op woensdag 17 maart plaats. De coronamaatregelen hebben uiteraard invloed op de verkiezingen.

Hoewel de verkiezingen officieel op woensdag 17 maart plaatsvinden zijn drie stembureaus ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart geopend van 07.30 tot 21.00 uur. Dat zijn de stembureaus in het gemeentehuis, in wijkcentrum het Noorderlicht in Diemen-Noord en in Huis van de Buurt ’t Kruidvat in Diemen-Zuid.

Risicogroepen

Deze extra openstelling is bedoeld voor inwoners van Diemen die behoren tot de risicogroepen, zoals mensen met hartklachten en longaandoeningen. Wie onder de risicogroepen valt, is te vinden op de website www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen.

Uiteraard wordt er in alle stembureaus voor gezorgd dat bezoekers en het personeel zich aan de coronamaatregelen kunnen houden, zoals de regel om 1,5 meter afstand te houden.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant