Afbeelding

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen vanaf 16 maart weer naar zwemles en afzwemmen

Algemeen

DIEMEN - Demissionair premier Rutte heeft tijdens een persconferentie in Den Haag een aantal kleine versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt.

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen vanaf dinsdag 16 maart weer naar zwemles en afzwemmen. Mensen vanaf 27 jaar kunnen vanaf dinsdag 16 maart gezamenlijk, met een maximum van vier personen, sporten op een buitensportaccommodatie. Zij dienen uiteraard 1,5 meter afstand te houden.

Voor niet-essentiële winkels met een oppervlakte tot 50 vierkante meter verandert er niets. Grotere winkels kunnen vanaf 16 maart 1 klant per 25 vierkante meter ontvangen met een maximum van 50. Klanten dienen een afspraak te maken. Tussen het moment van de afspraak en het winkelbezoek dient vier uur te zitten.

Alle overige coronamaatregelen blijven tot en met 30 maart van kracht. Dit geldt ook voor de avondklok. Die blijft tot 31 maart 04.30 uur van kracht. Voor activiteiten rond de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 15, 16 en 17 maart gelden tijdelijke uitzonderingen. Mensen die pas tegen 21.00 uur kunnen stemmen kunnen ongehinderd naar huis. Dat geldt ook voor personeel en vrijwilligers van stembureaus en mensen die op 17 maart aanwezig willen zijn bij het tellen van de stemmen.

Als het lukt om de zogenoemde R-waarde onder de 1 te houden, ziet demissionair minister De Jonge weer ruimte voor het heropenen van de terrassen, mogelijk op 31 maart. Ook wil hij wellicht in de week voor het Paasweekend het hoger onderwijs heropenen. Studenten zouden dan één dag in de week, nadat ze vooraf een sneltest hebben laten doen, weer onderwijs op locatie kunnen volgen.

Uit de krant