Afbeelding

Inwoners kunnen meedenken over het wandellandschap Oosterringdijk

Algemeen

DIEMEN - De Oosterringdijk wordt, na de opknapbeurt in 2019, heringericht om het wandellandschap te verbeteren. Dat wordt gecombineerd met de opknapbeurt van de openbare ruimte rond de flats aan de naastgelegen Tobias Asserlaan en Martin Luther Kinglaan. 

Deze week stelde het college van B en W het schetsontwerp vast. Dat is gemaakt met input uit een enquête onder omwonenden en bezoekers van de Oosterringdijk. Verblijf en ontspanning staan centraal, met veel aandacht voor groen, water, flora en fauna. 

In een video neemt ontwerpster Suzanne Brugmans de kijker mee door het schetsontwerp en de keuzes die gemaakt zijn. Volgende week komt de video online. Tot en met zondag 21 maart kan iedereen dan het schetsontwerp online inzien en erop reageren.

In de enquête die vorig jaar werd gehouden onder omwonenden en bezoekers van de Oosterringdijk kwam onder meer naar voren dat zij het belangrijk vinden dat de natuurlijke uitstraling behouden blijft met een diversiteit aan kleurrijke planten en dieren. Andere wensen zijn het verbeteren en toevoegen van ontmoetings- en speelplekken, plek om te sporten, de beleving van het water en het verbeteren van het gevoel van veiligheid in de avond.

Landschapspark

“Dat sluit goed aan bij de wensen van de gemeente om het gebied te ontwikkelen tot een landschapspark, met diversiteit in beplanting en behoud en versterking van de ecologische waarde”,aldus wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg. “Ook hebben we in de uitgangspunten opgenomen dat het gebied gebruiksvriendelijk is voor hondenbezitters en wandelaars en dat er een nieuwe avontuurlijke speelplek voor kinderen van 0-10 jaar komt.”

Daarnaast moet overtollig water in het gebied opgevangen kunnen worden, worden de entrees duidelijk en groen en blijft de parkeercapaciteit gelijk. De video van ruim 15 minuten waarin het schetsontwerp wordt toegelicht en de reactiemogelijkheden zijn vanaf volgende week te vinden op www.diemen.nl (zoekwoord: Oosterringdijk). Ook wordt er een online vragenuur georganiseerd over het schetsontwerp. Aanmelden kan vanaf volgende week viadiemen.nl.

Planning

De reacties op het schetsontwerp worden zoveel mogelijk verwerkt in een voorlopig ontwerp. Ook daarop kunnen alle omwonenden en bezoekers dan weer hun reacties geven. Daarna wordt het definitief ontwerp opgesteld en kan de uitvoering beginnen, naar verwachting begin 2022. De Oosterringdijk en omgeving worden dan een landschapspark waar het voor jong en oud, voorwandelaars, sporters en hondenbezitters prettig vertoeven is.

Uit de krant