Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Arrestatie na vondst van hennepkwekerij in appartement in Holland Park

Algemeen

DIEMEN - Gisteren is in een appartement in de wijk Holland Park een professionele hennepkwekerij aangetroffen en geruimd. 

Na een anonieme melding en vervolgonderzoek kon de politie ingrijpen. Vervolgens is op last van burgemeester Erik Boog de woning direct gesloten. Door de politie is inmiddels ook een verdachte aangehouden. De woning werd niet bewoond en er was sprake van een zeer brandgevaarlijke situatie. De politie doet nog onderzoek naar andere criminele activiteiten die mogelijk in het pand plaatsgevonden zouden hebben.

Door de (tijdelijke) sluiting van de woning zijn de criminele en brandgevaarlijke activiteiten gestopt en kan het huurcontract snel worden ontbonden. Zo kan de woning snel weer verhuurd worden aan echte woningzoekenden.

Gemeente en politie in Diemen werken binnen de aanpak Scheerlicht actief samen om criminele activiteiten in woningen en bedrijfspanden te stoppen. Door de controles van handhavers en politie en de goede samenwerking kunnen veel misstanden worden aangepakt. De gemeente constateert ook dat inwoners en bedrijven steeds meer meldingen doen. Daarnaast worden verhuurders gewezen op hun verantwoordelijkheid te voorkomen dat criminelen de panden kunnen huren.

Mensen die vermoedens hebben van hennepteelt of andere zware criminaliteit kunnen verdachte zaken melden bij de politie via 0900 - 8844. Voor het doen van volledig anonieme meldingen kunnen zij terecht bij Meld Misdaad Anoniem: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden of 0800 - 7000. 

Bij het zien van misdrijven wordt geadviseerd om altijd meteen 112 te bellen, ook bij twijfel.

Uit de krant