De testbus stond vorige week bij het gemeentehuis.
De testbus stond vorige week bij het gemeentehuis.

Aantal coronabesmettingen is vorige week toegenomen, veel meer mensen hebben zich laten testen

Algemeen

DIEMEN - In week 7 (van 15 tot en met 21 februari) zijn 46 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 6 waren dit er nog 29.  Er zijn in week 7 wel veel meer inwoners van Diemen getest dan in de week ervoor: 706 in week 7 en 298 in week 6.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam zojuist heeft bekendgemaakt.

Het grote aantal testen heeft te maken met de aanwezigheid van de coronatestbus in Diemen. Die stond vorige week bij het gemeentehuis. De testbus staat ook deze week in Diemen: bij winkelcentrum De Kruidenhof in Diemen-Zuid.

In week 6 was het besmettingscijfer in Diemen 147 per 100.000 inwoners, in week 6 was dat cijfer 93 per 100.000 inwoners.

De GGD Amsterdam geeft toelichting: “In week 7 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 18% vergeleken met de week daarvoor. Het aantal meldingen binnen onze veiligheidsregio nam toe in Amsterdam, Aalsmeer en Diemen. Een stabiel aantal meldingen werd gezien in Ouder-Amstel en Uithoorn. Een afname werd waargenomen in Amstelveen. Amstelveen bevond zich tussen de risiconiveaus ‘Zorgelijk’ en ‘Ernstig’, de overige gemeenten bevonden zich boven het risiconiveau ‘Ernstig’. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen licht af in stadsdeel Nieuw-West en steeg het aantal meldingen in de overige stadsdelen. Alle stadsdelen bevonden zich boven het risiconiveau ‘Ernstig’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie laat testen is met 42% toegenomen ten opzichte van de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag is afgenomen naar 8,4%. In alle gemeenten is het aantal testen toegenomen, met de grootste toename in Diemen waar de mobiele testbus van de GGD werd ingezet. In de gemeente Amsterdam werd in alle stadsdelen een toename in testen waargenomen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD Amsterdam.

Uit de krant