De kappers van Salon van Diemen zijn er klaar voor.
De kappers van Salon van Diemen zijn er klaar voor.

Kabinet kondigt versoepeling van coronamaatregelen aan

Algemeen

DIEMEN - Demissionair premier Rutte heeft zojuist tijdens een persconferentie in Den Haag een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. De nieuwe maatregelen gaan op 3 maart in.

Het betreft de openstelling van het voortgezet onderwijs en een deel van het mbo. Het uitoefenen van contactberoepen, zoals de kapper en masseurs is vanaf 3 maart weer mogelijk. Jongeren en jong volwassenen tot 27 jaar kunnen weer in groepen buitensporten. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team binnen de eigen club. Dit is momenteel alleen mogelijk voor jongeren tot en met 17 jaar. 

Niet essentiële winkels mogen met ingang van 3 maart weer open. Klanten moeten zich 4 uur van tevoren hebben aangemeld. Een bezoek duurt minimaal 10 minuten. Dit is om te voorkomen dat er toch contacten zijn tussen klanten die elkaar snel afwisselen. Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden zoals de mondkapjesplicht, 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten. Met name voor de kleinere winkels biedt dit mogelijk enige uitkomst.

De avondklok geldt voorlopig tot de ochtend van 15 maart. Dit is de eerste dag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Een week daarvoor, op maandag 8 maart, maakt het kabinet bekend of avondklok na 15 maart wordt verlengd.

Alle andere coronamaatregelen blijven van kracht. De horeca blijft gesloten (er is wel afhalen en bezorgen mogelijk), mensen wordt geadviseerd maximaal een persoon per dag thuis te ontvangen en er dient 1,5 meter afstand te worden gehouden. 

Ook blijft het advies om zoveel mogelijk thuis te werken.

Alle coronamaatregelen zijn te vinden op https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/02/23/voorzichtig-meer-lucht-tijdens-de-lockdown

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief