Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Vijf arrestaties na aantreffen van hennepkwekerij in appartement in Diemen-Noord.

Algemeen

DIEMEN - In een appartement in Diemen-Noord is afgelopen weekeinde een professionele hennepkwekerij aangetroffen. De hennepkwekerij is geruimd. De politie heeft vijf personen aangehouden.

Na een anonieme melding en vervolgonderzoek kon de politie ingrijpen. Vervolgens is op last van burgemeester Boog de woning direct gesloten. 

 De woning werd niet bewoond en alleen maar gebruikt voor criminele activiteiten. Er was ook sprake van het illegaal aftappen van stroom. Door de (tijdelijke) sluiting van de woning zijn de criminele en brandgevaarlijke activiteiten gestopt en kan het huurcontract snel worden ontbonden. Zo kan de woning snel weer verhuurd worden aan een echte woningzoekende. 

De gemeente en politie in Diemen werken actief samen om criminele activiteiten in woningen te stoppen. Inwoners die vermoedens hebben van hennepteelt of andere zware criminaliteit kunnen verdachte zaken melden bij de politie via 0900 - 8844. Voor het doen van volledig anonieme meldingen kunnen ze terecht bij Meld Misdaad Anoniem (via de website.meldmisdaadanoniem.nl/melden of telefonisch via 0800 – 7000). Bij het zien van misdrijven is het zaak altijd direct 112 te bellen, ook bij twijfel.

Uit de krant