Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Gemeente Diemen en OSB gaan door met onderzoek middelbare school in Diemen

Algemeen

DIEMEN - De gemeente Diemen en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) blijven samen werken aan het realiseren van een middelbare school in Diemen. 

Gabri Maessen is onlangs als adjunct-directeur van de OSB aangetrokken. Hij zal als kwartiermaker een vestiging van de school in Diemen voorbereiden. Het streven is om uiterlijk in augustus 2023 met een middelbare school in Diemen te starten. 

Oorspronkelijk was het de bedoeling om, na een uitgebreide voorbereiding, de nieuwe school als nevenvestiging van de OSB onder de naam OSD (Open Schoolgemeenschap Diemen) van start te laten gaan op 1 augustus 2019. Echter, in het voorjaar van 2019 is hiervan afgezien. Hoewel er in totaal voldoende aanmeldingen waren voor een Diemense vestiging, bleef het aantal aanmeldingen van havo-vwo leerlingen achter bij de verwachtingen.

De gemeente Diemen en de OSB zijn altijd in gesprek gebleven over het gezamenlijke doel om een VO-school binnen de gemeentegrenzen te realiseren. De verdere groei van de gemeente Diemen én de wens om voor Diemense jongeren dicht bij huis een goede onderwijsvoorziening te hebben, rechtvaardigen dat.

Zowel de gemeente als de OSB hadden graag al per 1 augustus 2021 gestart, maar om de opening van een Diemense vestiging zorgvuldig te kunnen voorbereiden, is dat te vroeg.  Wethouder Jeroen Klaasse van onderwijs: ‘‘Het afgelopen schooljaar moest het voortgezet onderwijs door de coronacrisis alle zeilen bijzetten om het onderwijs zo goed mogelijk door te laten gaan. Begrijpelijk dat de prioriteit tijdelijk niet lag bij de opening van een nieuwe vestiging.”

De gemeente en de OSB gaan nu verder met de voorbereidingen. Maryse Knook, directeur-bestuurder van de OSB: “Met de komst van Gabri Maessen kunnen we werkelijk aan de slag met het bepalen van het onderwijsconcept dat inspeelt op de behoefte van leerlingen in Diemen, dat ook leerlingen met havo/vwo-advies aanspreekt.”

Wethouder Klaasse: “In het verleden zijn al belangrijke stappen gezet en ik ben blij dat de gemeente en de OSB nu blijven samenwerken om een middelbare school in Diemen mogelijk te maken. Dat vergt een zorgvuldige voorbereiding, bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting en onderwijsconcept. We streven nu naar opening van een Diemense middelbare school in uiterlijk 2023.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief