Afbeelding
Foto: Pixabay

Windalarm Amsterdam: Windmolens op land zijn niet nodig

Algemeen

DIEMEN - J. de Groot van Windalarm Amsterdam heeft vanavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad aangegeven tegen de plaatsing van windmolens in Diemen te zijn. Windalarm Amsterdam spreekt namens een groot aantal inwoners van Diemen en plaatsen in de regio.

Onder inwoners van Diemen zijn veel zorgen over de mogelijke plaatsing van windmolens in de gemeente. Mensen vrezen dat dit tot geluidsoverlast en mogelijk tot gezondheidsklachten zal leiden. Ook inwoners van plaatsen in de regio maken zich zorgen, onder wie bewoners van de Amsterdamse wijk IJburg.

De Groot maakte duidelijk dat het plaatsen van windmolens op land niet nodig is. Er zijn volgens Windalarm Amsterdam voldoende mogelijkheden om windmolens op zee te plaatsen. Die zorgen voor voldoende energie en kunnen zonder subsidie worden geplaatst.

Het is niet zeker dat er windmolens in Diemen worden geplaatst. Het college van B en W heeft onderzoek gedaan naar mogelijke locaties voor windmolens (en zonneweiden). Het college komt volgende week met een advies.

Uit de krant