Afbeelding

Dames 1 van SV Zeeburg start ook volgend seizoen in tweede divisie

Algemeen

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg komt ook volgend seizoen uit in de tweede divisie van de zaalcompetitie. De ploeg promoveerde vorig jaar naar de tweede divisie.

De handbalcompetitie werd dit seizoen al snel stilgelegd vanwege de coronamaatregelen. De competitie wordt niet hervat.

“Door de verlenging van de huidige Covid-19 maatregelen is het Nederlands Handbal Verbond (NHV) tot de conclusie gekomen dat het niet meer mogelijk is om de competities in huidige vorm op een verantwoorde manier te hervatten. Hierdoor komt, zoals reglementair is vastgelegd, ook de promotie-/degradatieregeling voor alle niveaus te vervallen”, meldt SV Zeeburg op haar website.

SV Zeeburg geeft aan dat er een alternatieve competitie wordt georganiseerd. “Om alle teams, zodra dat kan, weer tegen elkaar te laten handballen, wordt een alternatieve competitie georganiseerd in een handbalvorm naar keuze. Deze competities zullen op zijn vroegst in het weekend van 10 en 11 april aanvangen. De poules worden regionaal per niveau ingedeeld. Dit kan betekenen dat verschillende niveaus samen komen in één poule.”

SV Zeeburg heeft negen teams aangemeld voor de alternatieve zaalcompetitie.

100-jarig bestaan

SV Zeeburg bestaat op 1 april 100 jaar. Het is door de coronamaatregelen niet mogelijk om een feest te geven. “Natuurlijk willen wij dit feestelijke moment niet zo maar voorbij laten gaan. Wij willen (oud)leden vragen om hun verhalen over SV Zeeburg met ons te delen, zodat wij die kunnen bundelen in een online-magazine over het 100-jarig bestaan. Daarnaast willen wij ook eenmalig een hoodie, speciaal voor het 100-jarig bestaan, laten maken die alle leden kunnen bestellen. Tenslotte zijn wij ook aan het kijken naar de mogelijkheden voor het organiseren van een online-spel met de hele club”, aldus SV Zeeburg.

SV Zeeburg verzoekt mensen die een leuk verhaal over de club willen delen contact op te nemen via secretaris@svzeeburg.nl

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief