Afbeelding

Inwoners van Diemen ontvangen stempassen

Algemeen

DIEMEN - Inwoners van Diemen ontvangen vanaf vandaag hun stempas voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer thuisgestuurd.

In verband met de coronamaatregelen krijgen inwoners van 70 jaar en ouder de mogelijkheid om hun stem per post uit te brengen. Het stembiljet dient dan voor 12 maart 17.00 uur in een brievenbus van Post NL te zijn gedeponeerd. De stembiljetten kunnen ook worden afgegeven op het gemeentehuis: op 10, 11, 12, 15 en 16 maart van 9.00 uur tot 17.00 uur en op 17 maart van 7.30 uur tot 21.00 uur.

Het is uiteraard ook mogelijk om te stemmen in een stemlokaal. De verkiezingen vinden op 17 maart plaats, maar om de spreiding van kiezers mogelijk te maken geldt er voor een aantal stembureaus een extra openstelling. Drie stembureaus in Diemen zijn al op 15 en 16 maart van 7.30 uur tot 21.00 uur geopend. Dat zijn de stembureaus in het gemeentehuis, in wijkcentrum het Noorderlicht in Diemen-Noord en in Huis van de Buurt ’t Kruidvat in Diemen-Zuid. Deze extra openstelling is bedoeld voor inwoners die behoren tot de risicogroep.

Een overzicht van de stemlocaties in Diemen wordt gepubliceerd in het DiemerNieuws van 25 februari

Uit de krant