Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Eindelijk weer heerlijk schaatsen op natuurijs

Algemeen

DIEMEN - De liefhebbers van de winter zijn de afgelopen periode aan hun trekken gekomen. Nadat er eerst een flink pak sneeuw was gevallen, kregen zij daarna alle kans om op natuurijs te schaatsen. Een opsteker in een periode dat de coronamaatregelen veel mensen steeds chagrijniger maakt.

Het gebeurt niet elk jaar dat er op natuurijs kan worden geschaatst. De Diemer IJsclub nam al vroeg het besluit om de natuurijsbaan op De Sniep vorige week niet te openen. Dit in verband met de coronamaatregelen.

Het bestuur van de oudste vereniging van Diemen zag het niet zitten om aan haar vrijwilligers te vragen om op de natuurijsbaan te gaan controleren of de schaatsers zich wel aan de coronamaatregelen hielden. Er kon vanaf halverwege vorige week op natuurijs worden geschaatst. Dit was voor veel inwoners van Diemen aanleiding om de schaatsen onder te binden en over het ijs te glijden. Niet alleen op sloten en plassen, maar ook op de natuurijsbaan op De Sniep. Het was simpel: even het hek overklimmen en schaatsen maar.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant