Afbeelding
Foto: Pixabay

Aantal coronabesmettingen in Diemen vorige week afgenomen, minder mensen lieten zich testen

Algemeen

DIEMEN - In week 6 (van 8 februari tot en met 14 februari) zijn 29 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. Een week eerder waren dat er nog 43. Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam vandaag heeft bekend gemaakt.

Er hebben zich vorige week minder mensen laten testen dan in de week ervoor. Zondag 8 februari waren de testlocaties gesloten vanwege de code-roodmelding van het KNMI.

Het besmettingscijfer in Diemen was in week 6 93 per 100.000 inwoners. In week 5 was het besmettingscijfer 138 per 100.000 inwoners.

In week 6 hebben 298 inwoners van Diemen zich laten testen bij een testlocatie van de GGD. In week 5 waren dat er 332.

De GGD duidt de cijfers: “In week 6  is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland vrijwel niet gedaald vergeleken met de week daarvoor (minder dan 1% daling). Door de sluiting van alle testlocaties op zondag 8 februari zijn er mogelijk minder positieve testen gemeld. Het aantal meldingen van positieve testen binnen onze veiligheidsregio nam af in Aalsmeer en Diemen, in Amstelveen en Ouder-Amstel nam het aantal meldingen toe en in Amsterdam en Uithoorn bleef het aantal meldingen gelijk. Diemen en Aalsmeer bevonden zich tussen de risiconiveaus ‘Zorgelijk’ en ‘Ernstig’ en de overige gemeenten bevonden zich tussen de risiconiveaus ‘Ernstig’ en ‘Zeer Ernstig’.”

“Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen licht af in stadsdeel Centrum, Zuid, Oost en Zuidoost, nam het licht toe in West en Nieuw-West, en bleef het aantal meldingen gelijk in Noord. Stadsdelen Centrum en Zuid bevonden zich tussen de risiconiveaus ‘Zorgelijk’ en ‘Ernstig’ en de overige stadsdelen bevonden zich tussen de risiconiveaus ‘Ernstig’ en ‘Zeer Ernstig’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie laat testen is met 11% afgenomen ten opzichte van de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag is na een wekenlange daling toegenomen naar 10,4%. In Ouder-Amstel bleef het aantal testen gelijk, in alle overige gemeenten is een afname in testen waargenomen. In de gemeente Amsterdam bleef het aantal testen in de stadsdelen Zuidoost en Nieuw-West ongeveer gelijk en is er een afname waargenomen in de overige stadsdelen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen. De mobiele testbussen van de GGD zijn vanwege het winterweer afgelopen week niet ingezet”, aldus de GGD Amsterdam.

Uit de krant