Afbeelding

Deen verkoopt supermarkten en houdt op te bestaan

Algemeen

DIEMEN - Supermarkt Deen houdt op te bestaan. Deen heeft met Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt overeenstemming bereikt over de verkoop van 80 winkels, de distributiecentra in Hoorn en Beverwijk, overige bedrijfsonderdelen en het hoofdkantoor in Hoorn. Deen houdt hierdoor op te bestaan. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

Naar verwachting worden de transacties in de tweede helft van het jaar afgerond.

Deen is sinds maart 2015 in winkelcentrum Diemerplein gevestigd. De supermarkt trekt veel klanten. Het is nog niet bekend hoe de toekomst van Deen in Diemen er uit gaat zien.

De intentie is om 39 winkels om te zetten naar de Albert Heijn-formule, 22 winkels naar de Vomar Voordeelmarkt en 19 naar de DekaMarkt-formule. Winkelmedewerkers behouden hun baan. 

“Om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt zijn volgens de directie van Deen de komende jaren forse inspanningen nodig. De supermarktketen zou met het oog op de toekomst flink moeten investeren in de mechanisatie van de logistiek en e-commerce. De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen”, meldt het bedrijf.

Uit de krant