De haringzaak en de bloemzaak.
De haringzaak en de bloemzaak.

Ondernemers te spreken over ontwerp herinrichting terrein rondom kerk

Algemeen

DIEMEN De gemeente gaat het terrein rondom de kerk Sint’ Petrus Banden herinrichten. De ondernemers Johan van Leijenhorst van de haringzaak en Rick Moen van bloemenzaak Mooi! By Rick en het bestuur van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus’ Banden zijn zeer te spreken over het ontwerp.

De gemeente heeft in overleg met het bestuur van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus’ Banden een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van het terrein rondom de kerk. Het voorplein voor de kerk en het parkeerterrein naast de kerk zijn eigendom van de rooms-katholieke parochie.

De herinrichting van het terrein rondom de kerk maakt deel uit van de werkzaamheden rond de Oost-West As. De gemeente laat weten dat het terrein rondom de kerk een mooie groene inrichting krijgt die qua uitstraling en sfeer past bij de Oost-West As. Voor de werkzaamheden en nieuwe inrichting van het gebied is het nodig om op sommige plekken bomen en groen te verwijderen. Daarvoor komt minstens evenveel groen terug in de nieuwe inrichting.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief