Jan Metgod, directeur van De Octopus.
Jan Metgod, directeur van De Octopus.

Basisscholen zijn sinds dinsdag weer open: veel blije gezichten

Algemeen

DIEMEN - De basisscholen zijn dinsdag weer opengegaan. Dat was een dag later dan gepland. De scholen bleven maandag gesloten vanwege de winterse weersomstandigheden. Leerkrachten konden geen gebruikmaken van het openbaar vervoer om naar school te reizen.

De basisscholen gingen in december, kort voor de kerstvakantie, dicht vanwege de coronamaatregelen. De kinderen kregen na de kerstvakantie thuis online les. Kinderen met ouders die een cruciaal beroep uitoefenen mochten wel naar school. Dit gold ook voor kwetsbare leerlingen.

Het was dinsdagochtend een mooi gezicht. Ouders brachten hun kinderen door de sneeuw naar school. Een aantal leerlingen van De Octopus in het centrum van Diemen gleed op de slee naar school. Het was comfortabel, want papa of mama trok uiteraard de slee voort. En zoals altijd werden de kinderen (en hun ouders) welkom geheten door directeur Jan Metgod, die zijn kleding uiteraard had aangepast aan de temperatuur, die flink onder het vriespunt lag.

Hans Ploeg, directeur-bestuurder van Stichting Florente is tevreden over het verloop van de lessen. Stichting Florente is verantwoordelijk voor vijf basisscholen in Diemen: Noorderbreedte, De Octopus, De Ark, Het Atelier en De Kersenboom. “Ik heb een inventarisatie gemaakt en daaruit is gebleken dat iedereen blij is dat de scholen weer open zijn. Dat geldt voor de leerlingen en de leerkrachten. Ik vind het heel vervelend dat wij maandag nog gesloten moesten blijven, maar de veiligheid staat uiteraard voorop.”

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief