Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Hennepkwekerijen aangetroffen in twee woningen in Diemen-Noord

Algemeen

DIEMEN - In twee woningen in Diemen-Noord zijn gisteren grote, professionele hennepkwekerijen aangetroffen en geruimd.

Eén woning werd niet bewoond en is op last van de burgemeester direct gesloten. De andere hennepkwekerij is aangetroffen in een bewoonde woning. De bestuurlijke maatregel kan daarom pas na nader onderzoek worden opgelegd. Een strafrechtelijk onderzoek is ook gestart. 

Het beleid van gemeente en politie is er op gericht de criminele huurders te laten vervolgen, hen zo snel mogelijk uit de woningen te krijgen en zo de woningen weer beschikbaar te krijgen voor echte woningzoekenden. Politie en gemeente werken intensief samen bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen.

Burgemeester Boog geeft aan: “Zolang er geen ander drugsbeleid in Nederland wordt gevoerd, wordt de drugsteelt gedomineerd door criminelen. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. Bovendien misbruiken ze woningen voor hun criminele activiteiten. Bij hennepkwekerijen in woningen is er een groot risico op brand door kortsluiting en lekkage. Ook de financiële schade van hennepteelt in woningen is groot, daar moeten uiteindelijk de klanten van energiebedrijven de rekening van betalen. Genoeg redenen om dit actief bestrijden.”

Mensen die vermoedens hebben of over informatie beschikken over hennepteelt of andere zware criminaliteit kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden of 0800-7000. 

Bel bij het zien van misdrijven altijd direct 112, ook bij twijfel.

Uit de krant