Hans Ploeg voor de Kersenboom.
Hans Ploeg voor de Kersenboom.

Basisscholen van Stichting Florente gaan maandag definitief open

Algemeen

DIEMEN - De basisscholen in Diemen die deel uitmaken van Stichting Florente gaan op maandag 8 februari definitief open. 

Het gaat om de basisscholen Noorderbreedte, De Octopus, De Ark, Het Atelier en De Kersenboom. Hans Ploeg, directeur-bestuurder van Stichting Florente heeft de ouders van de leerlingen van de scholen een brief gestuurd met de richtlijnen en andere belangrijke informatie.

Ouders en/of verzorgers mogen het schoolgebouw niet betreden en dienen bij het brengen en halen van de kinderen een mondmasker te dragen.

In de schoolgebouwen dienen strenge hygiënemaatregelen te worden nageleefd, zoals het vaak wassen van de handen en het gebruik van papieren handdoekjes. Het personeel dient 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Ploeg: “Als er een besmetting plaatsvindt, volgen school, leerlingen en ouders de instructies van de GGD. Alle categorie 1- en 2-contacten gaan in quarantaine. Dit geldt ook voor alle kinderen die hieronder vallen, ongeacht de leeftijd. Dat betekent dat als een kind positief wordt getest, de hele klas inclusief de leerkracht in thuis quarantaine gaat. Leerlingen en onderwijspersoneel kunnen zich (net als iedereen) zo snel mogelijk en op dag 5 na het laatste contact met een besmet persoon laten testen in GGD-teststraat of nog 5 dagen langer in quarantaine. Hierbij zijn de GGD-instructies leidend.”

Veiligheid

“Er bereiken mij diverse signalen van medewerkers die zorgen hebben over hun eigen gezondheid. Die zorgen deel ik. Hoewel door het kabinet is aangegeven dat het openen van scholen veilig is en er sneltesten ingezet gaan worden, is het logisch dat de vragen over veiligheid blijven. Daarnaast zijn de sneltesten nog niet op korte termijn beschikbaar. Medewerkers die tot de risicogroep behoren, moeten in de gelegenheid gesteld worden veilig te kunnen werken. Zijn er medewerkers die extra voorzichtig of angstig zijn, niet omdat ze zélf tot de risicogroep behoren maar omdat zij bijvoorbeeld thuis een partner hebben die tot de risicogroep behoort, dan gaan de directies het gesprek met de collega’s aan over wat er wél mogelijk is om veilig te kunnen werken. Als het niet mogelijk is om dit op school te doen, dan zal vanuit huis werken de enige optie zijn. Het kan dus voorkomen dat verschillende groepen onderwijs op afstand krijgen en kinderen thuis moeten blijven. Om het verkeer tussen scholen te beperken zullen we invalpoolers en andere collega’s die op meerdere scholen werken, zoveel mogelijk aan één school koppelen”, aldus Ploeg.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief