Afbeelding

Plein voor kerk Sint Petrus’ Banden wordt heringericht.

Algemeen

DIEMEN - De gemeente gaat het terrein rondom de kerk Sint’ Petrus Banden herinrichten. Dit schrijft het college van B en W in een memo aan de gemeenteraad.

De gemeente heeft in overleg met het bestuur van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus’ Banden een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van het terrein rondom de kerk. Het voorplein en het parkeerterrein zijn eigendom van de kerk.

“Het terrein krijgt een mooie groene inrichting die qua uitstraling en sfeer aansluit op de Oost-West As. Tegelijkertijd blijft het mogelijk om dicht bij de kerk te parkeren indien dat noodzakelijk is”, aldus het college.

Het college geeft aan dat de ondernemers bij het plein, Johan van Leijenhorst van de haringzaak, en Rick Moen van de bloemenzaak Mooi! By Rick, een nieuwe locatie op het plein krijgen en daar zeer tevreden mee zijn.

Er verdwijnen enkele parkeerplaatsen op het parkeerterrein naast de kerk.

“Nu er duidelijkheid is over de inrichting van het kerkplein, kunnen we het laatste deel van de Oost-West As afronden: de boulevard aan de overkant van het plein. We gaan dit gebied vergroenen en inrichten met kleurige vaste planten, nieuwe bomen en een groot zitelement. In de Weespertrekvaart wordt later dit jaar een vlonder geplaatst die vanaf de boulevard bereikt kan worden. De kosten voor deze werkzaamheden vallen binnen het projectbudget”, aldus het college.

Er wordt in maart begonnen met de uitvoering van de werkzaamheden.

Afbeelding
!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief