Afbeelding

Zorgen onder personeel van scholen

Algemeen

DIEMEN - De basisscholen en de kinderopvang mogen op maandag 8 februari weer open. De buitenschoolse opvang blijft gesloten.

Er zijn onder leerkrachten die in het basisonderwijs in Diemen werken en personeel van kinderdagverblijven in Diemen veel zorgen over de veiligheid. Zij vrezen besmet te worden door de kinderen. 

Hans Ploeg, directeur-bestuurder van Stichting Florente, heeft begrip voor de zorgen van het personeel. “Er is inderdaad onrust onder het personeel over de veiligheid tijdens hun werk. Het is dan ook teleurstellend dat er tijdens de persconferentie geen duidelijke richtlijnen zijn gegeven over de openstelling. Dat geldt ook voor de PO-Raad die nog geen nieuwe protocollen heeft vrijgegeven.” 

Stichting Florente is onder meer verantwoordelijk is voor een aantal basisscholen in Diemen. Het gaat om Noorderbreedte (Diemen-Noord), De Kersenboom, (Plantage de Sniep), De Octopus (Diemen-Centrum), De Ark en Het Atelier (beide in Diemen-Zuid). 

Ploeg vertelde donderdagmorgen dat hij nog in afwachting is van de protocollen van de PO-Raad. In die protocollen zal worden omschreven welke maatregelen basisscholen moeten nemen bij de heropening op maandag 8 februari. “De protocollen van de PO-Raad zullen duidelijkheid moeten scheppen en hopelijk de zorgen onder het personeel van de basisscholen en de kinderopvang voor het grootste deel wegnemen”, aldus Ploeg.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief