Impressie van De Omval met de uitbouw.
Impressie van De Omval met de uitbouw. Foto: Artist Impression: PPHP

Gemeenteraad neemt deze maand besluit over verhuizing van bibliotheek naar De Omval

Algemeen

DIEMEN - De gemeenteraad neemt deze maand een besluit over het verstrekken van een krediet van bijna 4 miljoen euro voor de verhuizing van de bibliotheek (OBA Amsterdam) naar De Omval. De gemeenteraad praat vanavond tijdens de informatieve raadsvergadering over het voorstel.

Het krediet van de gemeenteraad is onder meer nodig om Theater de Omval te verbouwen en uit te breiden. De Omval krijgt een uitbouw die op een deel van het parkeerterrein achter het gebouw komt te liggen. Hiervoor moeten 15 van de 70 parkeerplaatsen verdwijnen. Michiel Hatenboer is zakelijk directeur van Theater de Omval. Hij geeft aan de hand van schetsen uitleg over hoe het gebouw eruit kan gaan zien. Bezoekers van De Omval en de bibliotheek maken ook in de toekomst gebruik van de huidige ingang. Op de plek waar nu de studio van de lokale omroep Studio DMN is gevestigd, komt een BoekStart-hoek van de bibliotheek. Die is gericht op kinderen. Bezoekers lopen vervolgens door en komen bij de entree van de bibliotheek. De OBA krijgt twee verdiepingen in de uitbouw. Een deel van de bibliotheek komt in de ruimte waar nu de kantoren zijn gevestigd en een deel in de nieuwe uitbouw. In de uitbouw komt ook een kleine theaterzaal met plek voor 66 bezoekers. Ook die zaal zal uit twee verdiepingen bestaan. Op de derde verdieping van de uitbouw komen de kantoren, de kleedkamers en een vergaderzaal.

Hatenboer: “Wij gaan Grand Café Blauw aantrekkelijker maken. In het raam aan de voorkant komt een schuifpui. Die kan bij mooi weer worden opengedaan en zal voor een betere verbinding met het terras zorgen. Er komt ook nieuwe, lichtere vloerbedekking. Wij gaan met de komst van de bibliotheek de openingstijden van het café en het terras verruimen. In de zomer gaan we dan niet meer dicht. Met de twee grootste cultuuraanbieders van Diemen in één gebouw kan De Omval zich nog beter ontwikkelen als bruisend cultureel centrum. Theater de Omval wordt met de komst van de bibliotheek nog belangrijker als ontmoetingsplek.”

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief