Afbeelding
Foto: Pixabay

Test zonder afspraak in coronatestbus in Diemen

Algemeen

DIEMEN - De coronatestbus van de GGD Amsterdam staat vanaf maandag 8 februari in Diemen. In de bus kunnen inwoners van Diemen met lichte klachten zich zonder afspraak en gratis laten testen op corona. 

De testbus is een mobiele en kleinschalige testlocatie in een omgebouwde touringcar. Met de inzet van de bus wordt het voor Diemenaren makkelijker om zich snel dicht bij huis te laten testen op corona. De andere testlocaties van de GGD in Amsterdam blijven uiteraard ook beschikbaar voor inwoners van Diemen. Daarvoor is het maken van een afspraak nodig via 0800-1202 of online op coronatest.nl.

Door bewoners laagdrempelig een coronatest aan te bieden, wil de GGD mensen nog meer stimuleren zich bij klachten te laten testen. Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen (afstand houden, handen wassen) belangrijk om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. 

In Diemen zal de bus van 8 tot en met 14 februari te vinden zijn bij winkelcentrum De Kruidenhof in Diemen Zuid. De week daarna (15 tot en met 21 februari) staat de bus in Diemen Centrum bij het gemeentehuis. De bus is dagelijks geopend van 9.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur.

De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, met een mondkapje op, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus tot ze aan de beurt zijn. Buiten de bus kunnen bezoekers, ook met mondkapje op, op voldoende afstand wachten. Het is de bedoeling dat bezoekers van de bus een geldig legitimatiebewijs meebrengen (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart). Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Bezoekers wordt dringend verzocht thuis te blijven tot de testuitslag binnen is, normaal gesproken binnen 48 uur. De bus is met name bedoeld voor bewoners uit de directe omgeving van de standplaats.

Uit de krant