Afbeelding

Peter Prins (Ouderenpartij Diemen) morgen in programma De Hofbar over biomassacentrale

Algemeen

DIEMEN - Televisieprogramma De Hofbar besteedt op dinsdag 2 februari (NPO 2: 22.10 uur) aandacht aan de start van de rechtszaak tegen de afgifte van een Omgevings- en Natuurvergunning voor de bouw van een biomassacentrale in Diemen. Deze rechtszaak is aangespannen door onder andere het Comité Schone Lucht en een groep inwoners van Amsterdam en Diemen, ondersteund door milieu-adviesbureau MOB van Johan Vollenbroek.

In dit programma wordt ook Peter Prins, fractievoorzitter van de Ouderenpartij Diemen, geïnterviewd over de rol van de Diemense gemeenteraad in 2019 bij de afgifte van een Verklaring van geen bedenkingen en het convenant dat is afgesloten tussen een aantal gemeenten, de provincie Noord-Holland en Vattenfall. 

Peter Prins: “Ik ben door de redactie van van De Hofbar gevraagd om deel te nemen aan het programma nadat twee wethouders van de gemeente Diemen geweigerd hadden om het standpunt van de gemeente toe te lichten. De fractie van de Ouderenpartij Diemen heeft daarover vervolgens mondelinge vragen gesteld aan burgemeester Boog, die afgelopen donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering zijn beantwoord door wethouder Scholten.”

“In het programma is naar verwachting ook een verontruste inwoner van Diemen aan het woord en zijn er beelden van de raadsvergadering te zien. Op YouTube is al een deel van het programma te zien: het interview met Johan Vollenbroek (Google zijn naam) van milieuadviesbureau MOB voor de centrale in Diemen”, aldus Prins.

De wethouders hebben uitgebreid overleg gevoerd met de redactie van De Hofbar. Zij wilden alleen live in de uitzending reageren. Toen dit niet mogelijk bleek hebben zij besloten niet aan het programma mee te werken.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief