Afbeelding

‘Hockeyclub Diemen heeft een stevige basis voor een gezonde club gelegd’

Algemeen

DIEMEN - Hockeyclub Diemen kijkt vol verwachting uit naar de toekomst. Een eigen accommodatie zal ervoor zorgen dat de club verder kan groeien.

Gideon Swaab is voorzitter van HC Diemen. Hij gaat in op de ontwikkelingen bij de club.

Hockeyclub Diemen kijkt met veel verwachting uit naar de toekomstige ontwikkelingen. Voorzitter Gideon Swaab over de (korte) historie, de huidige situatie en de toekomst van de vereniging.

Swaab: “In 2017 waren de wachtlijsten van de bestaande hockeyverenigingen in de buurt dusdanig dat kinderen meer dan vier jaar moesten wachten en dan was er nog geen garantie dat ze lid konden worden. Op deze wachtlijsten stonden toen al ruim 130 kinderen uit Diemen. Dit moest anders, vond een aantal ouders van teleurgestelde kinderen. En zo is het burgerinitiatief ontstaan.”

“Met veel improvisatie is de afgelopen jaren een stevige basis voor een gezonde club gelegd. Het eerste jaar mocht er getraind worden op de velden van bevriende vereniging HC Athena. De laatste drie jaar heeft HC Diemen mogen trainen op de velden van Tennis Vereniging Diemen Zuid en DKV Victoria op Sportpark De Diemen. Sinds 2018 speelt HC Diemen mee in de competitie. Het eerste seizoen slechts op de zondagochtend bij AHC IJburg met een beperkt aantal teams en de laatste twee seizoenen op de oude velden van SBHC Xenios (Amsterdam Sloten). Niet ideaal, maar er wordt getraind en gespeeld! De grote aanwas van jonge jeugd komt bijna volledig uit Diemen zelf en kan zeer beperkt opgevangen worden, met als gevolg dat ook bij HC Diemen de wachtlijst begint op te lopen en opnieuw gebeurt waar het burgerinitiatief voor is opgestart. “

Begin juli 2020 heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad ingestemd met de herinrichting van Sportpark De Diemen, waar twee hockeyvelden staan ingetekend. Dit geeft HC Diemen de ruimte om de wachtlijst niet alleen weg te werken, maar ook om snel door te kunnen groeien naar een club van rond de 700 leden. Momenteel heeft de club al ruim 200 actief spelende leden en 12 teams die competitie spelen. Swaab: “Het gebrek aan eigen velden en een kantine weerhoudt de hockeyvereniging er niet van om activiteiten te organiseren naast de reguliere training en competitie. Helaas heeft COVID-19 wel wat roet in het eten gegooid, maar binnen de regels wordt toch zo veel mogelijk gedaan met de jeugd. Wij hebben veel enthousiaste ouders in diverse commissies die hierbij helpen. In 2020 moest HC Diemen zeer creatief worden. Er is gehoor gegeven aan de oproep van de premier om ruimte te geven aan niet-leden om te komen trainen en zijn er onderlinge wedstrijden georganiseerd zodat teams alsnog konden blijven spelen.”

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant