Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

Boog doet beroep op ouders en verzorgers om alert te zijn op oproepen tot rellen

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog heeft op zijn Facebookpagina een brief gepubliceerd waarin hij een oproep doet aan de ouders en verzorgers in Diemen.

Boog doet deze oproep onder meer vanwege de oproep tot rellen in Diemen die dinsdag via sociale media werd verspreid. Er werd opgeroepen om rond 20.00 uur bij het station in Diemen te verzamelen. De politie, gemeente en winkeliers waren overigens op de hoogte van de aangekondigde rellen. Er zijn dinsdag geen rellen in Diemen geweest.

Boog: “Sinds afgelopen weekend zijn er zorgwekkende ongeregeldheden in diverse dorpen en steden in Nederland. Via de verschillende sociale media worden jongeren opgeroepen om te rellen en sommigen geven hieraan helaas gehoor. Gisteren werd er ook een oproep verspreid om in Diemen te gaan rellen. Gelukkig is het niet zover gekomen en waren wij ook goed voorbereid om vroegtijdig in te grijpen. Maar ik houd zorgen over de komende tijd. Er blijven oproepen verspreid worden. We moeten dus alert blijven! Daarom heb ik een brief geschreven aan ouders en verzorgers in Diemen die met name online verspreid wordt.”

“De verzwaring van de maatregelen vraagt veel van ons allemaal. Ook de jongeren hebben het zwaar. Ik complimenteer de Diemense jongeren voor hun gedrag en spreek de wens uit dat we dit gedrag kunnen vasthouden. Tegelijkertijd houd ik zorgen over de oproepen tot rellen op sociale media. Ik wil u, alsouders/verzorgers, vragen daarop alert te blijven en - als dat nodig is - daarover het gesprek met uw zoon of dochter aan te gaan, uw kinderen goed in de gaten te houden en zeker tijdens de avondklok thuis te houden. De rellen van de afgelopen dagen in Nederland zijn onacceptabel. Het was verschrikkelijk om te zien hoe ondernemers getroffen werden, vernielingen werden aangericht en zelfs een ziekenhuis werd belaagd. We moeten er alles aan doen om deze rellen te voorkomen. Laten we ons daarom gezamenlijk inspannen om onze samenleving veilig en gezond te houden”, aldus Boog.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief