Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

Burgemeester Boog over avondklok: “Het voelt beklemmend, het blijft een vreemde gewaarwording”

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog gaat op zijn Facebookpagina in op de avondklok.

“Vanavond nog een korte wandeling door Diemen gemaakt voordat de avondklok weer inging. Vanaf ‪21.00 uur‬ verplicht binnen zijn: het voelt beklemmend, het blijft een vreemde gewaarwording en hopelijk zijn we er snel vanaf. Het is net zoals vele andere coronamaatregelen erg vervelend dat het nodig is. En al had ik ten aanzien van de avondklok een andere keuze gemaakt dan het kabinet, ik begrijp dat buitengewone maatregelen nodig zijn om mensenlevens te redden en de zorg te ontzien”, aldus de burgemeester. 

“Vanaf afgelopen weekend hebben we na de strengere lockdown er ook een avondklok bijgekregen. Dat is bij velen stevig binnengekomen. Veel inwoners van ons dorp hebben het er moeilijk mee. Bijna niemand ontmoeten en na ‪21.00 uur‬ nergens heen mogen. Ik snap heel goed dat alle maatregelen mensen verdrietig, angstig, boos of in de war maakt. Als iemand al te maken had met psychische klachten, kan dit nog eens extra gelden. Misschien heeft u of iemand in uw omgeving meer dan anders last van angst, somberheid of andere klachten. Kijkt u dan eens op www.wijzijnmind.nl/corona. Deze website geeft steun in deze moeilijke coronatijd.”

Hij is tevreden over de wijze waarop de inwoners van Diemen de coronaregels naleven. “Eind vorig jaar wenste ik u wederom sterkte en doorzettingsvermogen. Ik riep u op om u in te blijven zetten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Velen van u gaven gehoor aan die oproep, hoe moeilijk en pijnlijk dat soms ook was. We hielden ons in Diemen steeds beter aan de regels, lieten ons testen als dat nodig was en beperkten onze sociale contacten. Het aantal besmettingen in Diemen is gelukkig dan ook fors gedaald de laatste weken. Dat is positief nieuws”, aldus de burgemeester op zijn Facebookpagina.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief